
Hozzávalók:
5 db tojás
10dkg sárgarépa
5 dkg fehérrápa
10 dkg édesburgonya
10 dkg cukkini
10 dkg kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
só, bors
5 dkg gluténmentes kekszből morzsa vagy zsemlemorzsa
5 dkg laktózmentes sajt vagy növényi sajt
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Minden zöldséget megmosunk, megtisztítunk és lereszeljük vagy ledaráljuk. A zöldségeket sóval kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük ez kb 5 perc. Majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd mehet bele 1 db tojás, zsemlemorzsa és a lereszelt sajt. Sütőpapíron formázz 4 db fészket a sült zöldségekből és üss mindegyikbe egy-egy tojást. Ha picit kifolyik a szélén nem baj a lényeg hogy a nagyja és a sárgája a zöldség közepén maradjon. 15 perc alatt süsd készre.
A zöldség részét akár előző este is elkészítheted és vasárnap reggel már csak a tojást kell ráütnöd!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése