2015. augusztus 17., hétfő

Keksz szelet avagy glutén-, laktóz-, tojás- és cukormentes Nanaimo szelet

Edzőtáborból hazatért férjem vártam ezzel a sütés nélküli édességgel. Sütni nem kell és glutén-, laktóz és cukormentes, ugyanakkor nagyon is édes finomság.


















Hozzávalók:
házi gluténmentes keksz vagy María típusú 20 dkg összedarálva
12 dkg kókuszzsír
5 dkg eritrit
3 dkg Holland cukrozatlan kakaópor
6 dkg kókuszreszelék
krém:
egy adag vaníliás puding (fél liter rizstejjel) és 6 dkg laktózmentes vajjal elkeverve (ez is lehet kókuszzsír és akkor teljesen tejmentes az édesség)
5 dkg kókuszreszelék
máz:
egy tábla étcsoki
1 ek kókuszzsír

Elkészítés:
a kekszet ledaráljuk vagy mozsárban törjük, de a lényeg hogy ne maradjanak nagy darabok, a többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapírral bélelt kis tepsibe nyomkodjuk. 1 órát pihen a hűtőben. Aztán vaníliás pudingot készítünk elkeverjük vajjal és a kekszre kenjük. Kicsit várunk hogy hűljön, majd hűtőben pihentetjük egy fél órát. A csokoládét felmelegítjük és a kókuszzsírral elkeverjük, majd a pudingra kenjük. Egy éjjelre de legalább egy órára a hűtőbe tesszük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése