2018. november 7., szerda

Sütőtökös keksz étcsokoládéval

Egészséges reform keksz cukor és édestő nélkül. Csak a sütőtök, a fűszerek és az étcsoki édesiti. Apró kis kekszek amikre igencsak rá lehet járni, de a zab és a jó minőségű liszt miatt hosszan szívódik fel a szénhidrát úgyhogy teljesen alakbarát :) és egészséges!! Igazi téli keksz karácsonyi hangulattal.













Hozzávalók:
200g liszt (lehet gluténmentes akkor kenyérfélének valót válassz, vagy teljes kiőrlésű)
120g zabpehely (sima vagy gluténmentes)
fél kk só
1 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
fél tk szerecsendió
kis késhegynyi gyömbér
4 ek kókuszzsír vagy olaj
1 tojás
fél kg előre megsütött sütőtök húsa
2 kk vanília kivonat
fél tábla étcsoki

Elkészítés:
a lisztet és a zabot a fűszerekkel és a szódabikarbónával összekeverjük. A tojást, a vaníliát, a kókuszzsírt és a sütőtököt botmixerrel  összedolgozzuk. A csokit késsel csíkokra vágjuk. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük. Kis golyókat gyúrunk majd lelapítjuk kekszformára, a tetejére szórunk étcsoki darabkákat. Előmelegített sütőben 175 fokon légkeverésen, 20 percet sütjük. Két tepsi lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése